ROMDATA AQ este o companie privată înființată în 1998. Proiectăm, realizăm și punem în funcțiune sisteme automate de control și monitorizare pentru diverse domenii ale industriei. Înțelegem cerințele actuale ale procesului de fabricație - eficiență ridicată, costuri de producție scăzute și asigurarea calității în concordanță cu livrarea la timp și în limitele bugetului. Avem experiența și cunoștințele necesare integrării tehnologiei software și hardware de ultimă oră a producătorilor de echipamente de automatizare pentru atingerea acestor cerințe.

Situată în Craiova, un oraş cu tradiţie în mai multe ramuri industriale dar şi cu un învăţământ superior în domeniul automatizărilor dezvoltat, firma este plasată geografic pentru a deservi clienţii din zonă. Considerăm relaţiile stabilite cu beneficiarii factorul cheie al succesului companiei noastre. Clienţii noştri devin clienţi fideli deoarece produsele şi serviciile noastre satisfac cu exactitate cerinţele acestora.

 • Primul pas

  În anul 1998 se înființează SC RomData AQ SA ca societate comercială cu capital integral privat având, ca principal obiect de activitate, producția de echipamente de măsură, reglare și control pentru procese industriale.

  Încă de la înființare, SC Romdata AQ a pus accent pe dezvoltarea de echipamente pentru achiziții și transmisii de date și elaborarea de software specializat, destinate urmăririi activității de producție din carierele miniere de suprafață din bazinul Oltenia.

 • Primele realizări

  Implementarea sistemelor pentru monitorizarea activității de producție din cadrul "Societății naționale a lignitului Oltenia". Aceste sisteme și-au dovedit fiabilitatea în condiții grele de exploatare și funcționează și în prezent.

  În această perioadă Romdata AQ a dezvoltat un sistem SCADA complet, proprietar și toate resursele societății au fost concentrate către:

  • proiectarea și producția de echipamente pentru achiziția mărimilor numerice și analogice
  • proiectarea și producția de echipamente pentru măsurarea mărimilor energetice
  • proiectarea și realizarea de rețele de comunicații industriale de date (cablu, radio și fibră optica);
  • elaborarea de software pentru achiziție, monitorizare, arhivare și raportare

  Din anul 2002 societatea implementează și menține un sistem al calității în conformitate cu standardul ISO 9001‐2001.

 • Extindere

  Începând cu anul 2005 s‐a dezvoltat o noua direcție de activitate: construcția de stații electrice de transformare de medie tensiune 20/6 kV. În paralel a continuat activitatea de implementare a sistemelor de dispecerizare a carierelor miniere din Oltenia.

  În ianuarie 2007 Societatea și‐a schimbat forma de organizare din societate comercială pe acțiuni în societate comercială cu răspundere limitată cu capital integral privat.

  Romdata AQ desfășoară lucrări de modernizare a sistemelor de comandă și control pentru clienți din industria cimentului, industria hidroelectrică și minerit.

  Începând cu anul 2009, în colaborare cu firma SC CESI AUTOMATION SRL din Craiova, am abordat dezvoltarea și implementarea de echipamente electronice de putere destinate acționărilor industriale:

  • convertizoare statice rotorice
  • convertizoare statice de frecvență de joasă și medie tensiune

  În anul 2009 au fost implementate standardele ISO 14001 și ISO 18001.

 • Anii recenți

  În ultimii ani Romdata AQ continuă activităţile de proiectare, execuţie şi livrare a soluţiilor complexe de automatizare din domeniile distribuţiei de energie electrică şi acţionărilor cu motoare electrice:

  • stații electrice de transformare de medie tensiune
  • modernizarea mecanismelor de deplasare ale utilajelor miniere
  • modernizarea acționărilor pentru benzi transportoare de mare capacitate

  În acelaşi timp continuă şi activitatea de service pentru lucrările realizate în anii precedenţi, în special întreţinerea sistemelor de dispecerizare şi a sistemelor de distribuţie a energiei din carierele miniere de suprafaţă.